Onze werkwijze

Aangifte inkomstenbelastingaangifte

In Nederland ben je zelf verplicht om jaarlijks belastingaangifte te doen. Misschien niet je grootste hobby, maar het is wel belangrijk. Want mede door ons belastingsysteem is een hoop best goed geregeld en kunnen we hier fijn leven (al zeggen wij het zelf).

Goed om te weten

Het fiscale jaar loopt van 1 januari tot 31 december. Doe je voor 1 april aangifte? Dan krijg je normaal gesproken voor 1 juli een reactie. De deadline voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting is in de meeste gevallen echter 1 mei.

De eerste reactie van de belastingdienst is meestal een ‘definitieve aanslag’. Daarin staan de definitieve resultaten en bedragen die je moet betalen of die je terugkrijgt. Je kan echter ook een ‘voorlopige aanslag’ ontvangen. Hierin staan de verwachte resultaten. Deze voorlopige aanslag wordt dan later opgevolgd door een definitieve aanslag.

In Nederland wordt standaard belasting geheven over o.a. je inkomen en je vermogen. Het is goed om te weten dat in sommige gevallen je aanspraak kan maken op regelingen die deze belastingen kunnen verlagen. Heb je bijvoorbeeld een eigen woning met een hypotheekschuld? Dan heb je in veel gevallen recht op compensatie. Heb je een fiscaal partner? Dan kan je de aangifte optimaliseren en dus mogelijk geld besparen.

Wat gaan we doen
  • Jou ontmoeten.
  • Jouw situatie precies in kaart brengen.
  • Uitleggen hoe het belastingsysteem werkt.
  • Inzicht geven in de (meest up-to- date) mogelijke regelingen.
  • Red je het niet om voor 1 mei de belastingaangifte in te dienen? Dan helpen we je met een uitstel en voorkom je mogelijke boetes.
  • Je krijgt van ons een overzicht van stukken die we graag ontvangen. Hebben we die binnen? Dan maken we een analyse en kunnen wij jouw belastingaangifte van A tot Z verzorgen.
https://klarfinance.nl/wp-content/uploads/2020/06/klar-finance-peter-geurts.jpg
Peter Geurts
Financieel Adviseur